2011 Headquarters of the Hidrographical Confederation Miño-Sil Orense, Spain

pdf 1    |    pdf 2    |    pdf 3

An emphatic abstract volume, to which it has been extracted pieces to let light inwards, provides calm to an environment characterized by the convergence of multiple overlapping urban elements. The idea is to sew and integrate voids and built spaces, deliberately ignoring the domestic scale and giving monumentality in order to create the main character of this environment.

The choice of only two materials, stone and glass, supports the sought sharpness. Glasses are treated as planes of light, and the stone as a rock-carved from which we locate the uses. The form of the outside enriches the interior spaces, opennig new perspectives and letting views towards the river and the city.